Dekking Miyo April 2023

Vizsla combinatie Miyo en Nacho:

Links Miyo en rechts dekreu Nancho

Hieronder vind je het relaas vanaf de dekking tot de geboorte van de pups.

Miyo is op 25 en 26 april 2023 gedekt door dekreu Nacho van het Oetervelt.

Inteeltcoëfficiënt ( IC )   = 1.30%
 
De Inteelt Coëfficiënt die bedraagt voor deze combinatie slechts 1.3% en blijft dus ruim onder de geadviseerde 5%, waardoor er geen enkele sprake is van inteelt is, dit komt de gezondheid van de honden ten goede.
 
 

Wij hebben Nacho als dekreu gekozen omdat het een mooi gespierde reu is met een super lief karakter. De eigenaar is zeer sportief aangelegd. Nacho deed met zijn baasje aan bikejöring en canicross. Dit maakt dat met de intensieve training en de aanleg van Nacho zelf een echte sportieve jachthond is bekomen. Maar de bouw/vulling van Nacho zijn hoofd sprak ons heel erg aan. Dit omdat Miyo die vulling iets minder heeft. Ik ben er zeker van dat de combinatie van Nacho en Miyo de pups alleen maar ten goede kan komen.  

Indien de teef drachtig is zullen de pups na 9 weken geboren worden.

De datum waarop de worp is uitgerekend ( 63 dagen ) is voorzien op 27 Juni 2023.

Er is op 30 mei 2023 een echo gemaakt, en er worden 5 tot 6 pups verwacht ( zie echo hieronder ).

Een week voor de uitgerekende datum ( 20 juni ) wordt een röntgenfoto ( RX ) gemaakt en krijgen we een beter beeld van het aantal pups dat zal verwacht worden.

De RX is ondertussen gemaakt. De dierenarts wist ons te vertellen dat er minimaal 8 pups op zitten. Misschien wel 10, maar dit is niet helemaal duidelijk op de foto te zien.

Hieronder vind je de RX terug die gemaakt is op 20 juni 2023.

Op de röntgenfoto zijn de skelletjes van de pups te zien:

RX van de pups