Pups

Stamboompups zijn niet op bestelling leverbaar en vaak ook niet direct af te halen.

Het voordeel van deze ‘wachttijd’ is dat je geen overhaaste beslissingen neemt en een zorgvuldige keuze kunt maken.  Het is belangrijk om langs te gaan bij de fokker en vooral veel vragen te stellen, naar bijvoorbeeld het karakter van de ouderdieren en hoe de pups opgroeien. Op deze manier kun je het ras leren kennen, als ook de volwassen hond.

Doordat je in de meeste gevallen een poosje moet wachten op een pup, kun je je goed voorbereiden op je nieuwe huisgenoot. Je kunt vrije dagen inplannen voor een goede socialisatie en zoeken naar een geschikte hondenschool voor je puppycursus. Het wachten op je nieuwe huisgenoot is ook leuk en spannend. 

Maar een goede fokker is ook kritisch: hij stelt zelf ook vragen! Hij wil er immers zeker van zijn dat zijn hond bij het juiste baasje terecht komt. Het is ook in je eigen belang dat jij en je hond een goede match zijn. Daar heb je jaren lang plezier van. Daarnaast werken wij als fokker ook met een koopcontract. 

Een stamboomfokker fokt vaak als hobby. Vanuit zijn enthousiasme en liefde voor zijn ras, geeft een fokker je graag advies en staat hij altijd klaar om vragen te beantwoorden tijdens de ‘intake’ gesprekken van de kandidaat kopers. Kopers kunnen steeds een beroep doen op onze kennis en ervaring, ook na de aanschaf van een pup.

Onze pups worden allen ter registratie rond week 7 voorzien van een chipnummer middels een ingebrachte chip.  In deze periode worden ze ook middels een puppytest beoordeeld op hun karaktereigenschappen. Tussen week 8 en 9 worden de pups overgedragen aan de nieuwe eigenaar, inclusief een officiële stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus in België. Ze hebben dan de benodigde puppy-entingen ontvangen en zijn ook meermalen ontwormd. Ze worden overgedragen met een gezondheidsverklaring van de dierenarts en een Europees dierenpaspoort. 

In een nest van meerdere pups zitten verschillende karakters. Alle zullen ook verschillend uitgroeien. Wij vinden het een taak van de fokker om de juiste pup bij de juiste mensen te plaatsen, in overeenstemming met hun wensen en het doel met de pup. Vandaar dat er altijd een ‘wederzijdse kennismaking’ plaats vindt, de pups gaan alleen naar de nieuwe eigenaar die aan de door ons gestelde eisen qua tijdsbesteding en huisvesting kunnen voldoen. De pups groeien bij ons in huis op.